Gemeentesecretaris J. van der Knaap van de gemeente Wijchen treedt in dienst bij adviesbureau Geerts & Partners in Vught als consultant en interim-manager. Dat betekent dat hij na zestien jaar afscheid neemt van de gemeentelijke organisatie. Op dinsdag 19 mei neemt de heer Van der Knaap op gepaste wijze afscheid van de gemeente Wijchen.

De heer Van der Knaap noemt zijn nieuwe functie een “mooie nieuwe uitdaging”. Hij stelt de gemeente Wijchen te verlaten op een voor hem natuurlijk moment. “We staan op een heel belangrijk punt in de doorontwikkeling van onze organisatie,” aldus Van der Knaap. “De piketpalen voor onze toekomstige dienstverlening en nieuwe huisvesting zijn geslagen. Voor mij voelt het daarom als een natuurlijk moment om een nieuwe stap in mijn loopbaan te zetten. Ik neem afscheid van een organisatie met mensen om trots op te zijn.”

Waardering
Het college van Wijchen heeft veel waardering voor de verdiensten van de heer Van der Knaap voor de ambtelijke organisatie. “Jos heeft de afgelopen zestien beslissend bijgedragen aan de professionele organisatie zoals die er nu staat. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor”, aldus burgemeester Verheijen. “Onze organisatie staat zoals bekend voor een belangrijke uitdaging. Het Wijchen21-project moet leiden tot andere werkwijzen en een nieuwe manier van dienstverlening: eigentijdser, klantgerichter en vooral ondersteunend en faciliterend aan initiatieven vanuit onze inwoners. Onder leiding van Jos van der Knaap zijn daarvoor de juiste omstandigheden geschapen. Zijn opvolger gaat dit nu verder implementeren en verankeren.”

Het college zal op korte termijn een interim-gemeentesecretaris aanstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.