Op donderdag 23 april is schrijver, oblaat en docent Prof.dr.Thomas Quartier te gast bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. Hij geeft een lezing over zijn net verschenen boek Anders leven, Hedendaagse monastieke spiritualiteit. Hij zorgt voor een verrassende avond die uitnodigt om op creatieve wijze een oude levensvorm voor vandaag te herontdekken.

Aanvang 19.30 uur, gratis entree. Wilt u het ons laten weten als u komt?
E: info@dekkervdvegt.nl, tel: 024 3020130

De lezing: Anders leven. Hedendaagse monastieke spiritualiteit Monniken vervullen tegenwoordig verschillende functies: zij runnen kloosters, zijn gesprekspartner voor velen en staan symbool voor een inspirerende levenswijze. Maar waaruit bestaat die inspiratie precies? In deze lezing onderneemt Thomas Quartier met de toehoorders een verkenningstocht naar hedendaagse monastieke spiritualiteit. Daarbij komt een andere levensvorm naar voren die je altijd weer uit je gewoontes haalt. Er komen praktijken aan de orde die de aandacht verhogen, zoals lezen, waken en vasten. En er worden inhouden besproken die verwijzen naar het  uiteindelijke doel: een leven dat zijn eigen grenzen overschrijdt.

Thomas Quartier (1972) doceert liturgische en monastieke studies in Nijmegen en Leuven. Hij is als oblaat lid van de monnikengemeenschap van de Willibrordsabdij in Doetinchem.

Titel: Anders leven, Hedendaagse monastieke spiritualiteit
Prijs: € 18,50
Uitgeverij Abdij van Berne, Heeswijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.