Kampioen NEC pakt drie gestolen punten bij Oss

NEC, De kersverse kampioen van de Jupiler League, heeft maandagmiddag op Tweede Paasdag 3 gestolen punten gepakt tegen en bij FC Oss. In de blessuretijd besliste Christian Santos het duel in het voordeel van de Nijmegenaren. Het werd 1-2 tegen het dit seizoen goed presterende Oss.

NEC trad vanmiddag aan met een ander elftal dan normaal. In de aanval deden sterkhouders Sjoerd Ars en Alireza Jahanbakhsh niet mee. FC Oss kwam wel voor de dag met dezelfde basiself die afgelopen vrijdag wist te winnen van Den Bosch (2-1). Bij NEC was men duidelijk nog met het hoofd in de wolken na het behaalde kampioensfeest vrijdag en het grote feest met de huldiging een dag later. De wedstrijd begon traag en FC Oss mocht zelfs uit het niets de 1-0 scoren. Uit een corner werkte Tom Daemen de bal in eigen doel.

De tegentreffer resulteerde erin dat NEC wakker was. Voorin speelde Limbombe opnieuw een prima wedstrijd, alleen vergat hij zichzelf te belonen. Meerdere malen mocht hij opduiken voor de keeper van Oss, maar een treffer bleef nog uit. In de 36e minuut kwam opnieuw Limbombe gevaarlijk opzetten, hij gaf ditmaal de bal af aan Santos, die de bal voor het inschuiven had. Oss had daarna een gouden mogelijkheid om de score uit te bouwen naar 2-0 laten liggen.

De pauze bleek NEC daarna weer in slaap te hebben gesust, want Oss kreeg flinke kansen in het vervolg. Tweemaal Mathieu van Oss mocht inschieten. In eerste instantie mocht hij vrij op NEC-keeper Smits af, maar die pareerde die bal. Even later kreeg Mathieu een even zo grote kans, maar met een ploeggenoot naast hem ging hij opnieuw voor eigen succes, en opnieuw faalde Mathieu hopeloos.

De wedstrijd leek gelijk te eindigen, maar Christian Santos dacht daar anders over. In de 92e minuut mocht hij de 1-2 binnenknikken. NEC beloonde zichzelf daarmee optimaal in de wedstrijd tegen Oss, in de vorm van 3 onverdiende punten.