Het Danslokaal staat op het punt een nieuw begrip te worden in Nijmegen en omstreken. In het bruisende Honig Complex wordt Het Danslokaal de plek waar dans, theater en muziek verbonden worden door amateurs en professionals.

Als dansprofessional, kledingontwerper en eigenaar is Shura Glasmacher een bekende en onmisbare naam binnen het hedendaagse danswerkveld. “Ik ben al jaren op zoek naar een unieke plek waar culturele ondernemers samenwerkingen aan gaan en nieuwe initiatieven ontwikkelen”, zegt Shura. “In de komende jaren zal het Honig Complex uitgroeien tot de meest inspirerende en uitdagende plek van Nijmegen. Daarom heb ik gekozen voor deze locatie.”

In 2014 heeft zij een fabriekshal tot haar beschikking gekregen en is de bouw gestart die in de komende maanden zal worden afgerond. Tijdens de Honig expeditie is Het Danslokaal druk bezocht door Nijmegenaren die nieuwsgierig zijn naar de vooruitgang. Zij kunnen haast niet geloven dat de bouw is gestart in een lege ruimte. Nu zijn er twee grote studio’s van 122 en 126 m2, waarvan één tevens wordt gebruikt als theaterzaal, een kleedruimte, een lounge op twee verdiepingen en een atelier voor het kledingmerk SHURA. “Het Danslokaal gaat collega’s en mij de artistieke vrijheid geven waar wij naar op zoek zijn. Nu gaan hopelijk veel mensen genieten van wat Het Danslokaal te bieden heeft”, zegt Shura.

Hierbij moet men denken aan een educatieve voorstelling voor middelbare scholen die ontwikkelt wordt en gaat over de gevolgen die pesten en mishandeling in de jeugd hebben op een volwassen persoonlijkheid. Door kunstdisciplines te verbinden aan maatschappelijke thema’s wilt het theatergezelschap jongeren uitdagen om nieuwe keuzes en kleine veranderingen te maken in hun omgang met anderen. Via o.a. crowdfunding hopen zij deze voorstelling te kunnen financieren.

De zomervakantie van 2015 zal in het teken staan van The M Project. Musical- en coaching weken voor kinderen, tieners en professionals waarbij lessen worden verzorgd door musicalartiesten en docenten van verschillende musicalopleidingen en conservatoria. Voor inschrijvingen ga naar www.themproject.nl.

Naast deze activiteiten hebben verschillende ondernemers hebben zich gemeld en zijn diverse plannen in ontwikkeling om Het Danslokaal tot een succes te maken.

“Als mensen op zoek zijn naar dans- en theaterlessen voor amateurs of professionals, educatieve dans- en theatervoorstellingen voor Basis- en Voortgezet onderwijs, losse workshops, repetitieruimtes voor bv. musicalverenigingen of dansgezelschappen? Voor de dans- en theaterliefhebbers is alles mogelijk in Het Danslokaal!”