Those Who Feel the Fire Burning | Film & debat over vluchtelingen met migratiedeskundige Carolus Grütters
Dinsdag 12 mei 2015 | 19.00 – 22.00 uur | LUX Mariënburg 38 – 39, Nijmegen
Een bootvluchteling die overboord slaat, volgepakte opvangcentra, een jonge jongen die vertelt hoe hij zijn vrienden alleen op zee moest achterlaten.

In een onconventionele, poëtische vorm legt de documentaire Those Who Feel the Fire Burning (2014) een ernstig maatschappelijk probleem vast: de uitzichtloze situatie waarin de vluchtelingen zich bevinden die de oversteek wél tot een goed einde brengen.

Na afloop gaat filmmaker Morgan Knibbe met Carolus Grütters, onderzoeker aan het Centrum voor Migratierecht van de Radboud Universiteit, in gesprek over de vluchtelingenproblematiek.

De voertaal is Engels
Met Those Who Feel the Fire Burning wilde de jonge Nederlandse filmmaker Morgan Knibbe een niet-politieke film maken over de ervaringen van mensen, die ver van ons af staan. De film ging in première tijdens de IDFA. Zo bevond Knibbe zich met zijn overrompelende debuut meteen in het gezelschap van internationaal vooraanstaande documentairemakers.

Morgan Knibbe gebruikt het perspectief van een zoekende ziel van een oude man die tijdens de oversteek naar Europa overboord is geslagen. De camera haast zich langs de Zuid-Europese grens en blijft stilstaan bij de vele gedesillusioneerde vluchtelingen. Ze blijken zich niet minder dan de ziel van de oude man in een wachtende toestand te bevinden aan de randen van het veronderstelde paradijs, tussen hemel en hel.
Deelname
€ 9,- | € 7,- studenten / cjp / jonger dan 12 / Soeterbeeck abonnement / Vrienden en medewerkers RU / Vrienden van LUX

Meer informatie en inschrijven op
www.ru.nl/sp/thosewhofeel
www.lux-nijmegen.nl of telefonisch 0900 5894636.
Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit en LUX.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.