Ruim zeshonderd hardlopers waren van de partij bij de tweede editie van The Night Run Festival powered by FortaRock. Uitgerust met een hoofdlamp liepen de Night Runners, onder bijna volle maan, een rondje van 10 of 5 kilometer door de Ooijpolder en de Nijmeegse binnenstad. De tijden van de deelnemers werden niet geregistreerd. Onderweg werden de deelnemers verrast met onder andere een vuurspuwer, live-muziek, tientallen fakkers, honderden waxinelichtjes, een lasershow en een finish door een muur van bellenblaas.

Onder de deelnemers waren ook blinden en slechtzienden van het goede doel het muZIEum. De blinde deelnemer Johan Zeegers van het team muZIEum liep onder begeleiding van een buddy de 5 kilometer. Hij komt nauwelijks aan lopen toe, want hij wordt onderweg veel aangesproken en aangemoedigd door het publiek en de lopers. Op de vraag wat hij het leukste vond, antwoord hij: “De finish, omdat daar het meeste gebeurt. De muziek en de aanmoedigingen van het publiek waren echt fantastisch!”

Organisatoren John Aalbers en Carlos Baltus hadden alles uit de kast gehaald om de deelnemers te verrassen met een unieke combinatie van sport, cultuur, gezelligheid en city sightseeing. Een groot aantal deelnemers bleef na de finish met de zomerse temperaturen nog een drankje doen met de klanken van DJ Ozzy Houseborn. Heleen Vermeulen van het muZIEum kon na afloop van het evenement een cheque in ontvangst nemen van EUR500,- welke ten goede komt aan de arbeidsparticipatie van blinden en slechtzienden.

Na het succes van deze tweede editie gaat Stichting 024 Sport er zich voor inzetten om volgend jaar wederom vele Night Runners te verrassen met de organisatie van The Night Run Festival. Eerstvolgende evenement van Stichting 024 Sport is de FortaRock Bruggenloop XL op zondag 6 september met een extra brug en passage over het nieuwe stadseiland.

Meer informatie over The Night Run Festival powered by FortaRock via www.024sport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.