Het Dijkmagazijn nodigt kinderen uit om op woensdag 1 april een sprokkelboom te maken voor Pasen. In de uiterwaard liggen voldoende mooi dingen om een grillige tak mee te versieren. Het Dijkmagazijn vraagt aan de jonge deelnemers ook een boompje te maken voor de bewoners van Zorgcentrum Alde Steeg. Die kunnen zelf vaak niet meer de uiterwaard in, maar genieten volop van de dingen die daar te vinden zijn..

Trek stevige schoenen aan, want we gaan er eerst op uit om materiaal te verzamelen. In het Dijkmagazijn steek je een kronkeltak in een stoere houtschijf. Daarmee heb je een prima begin om je sprokkelboom op te tuigen. Natuurlijk mag je de schelpjes, veertjes, prikbollen en wat je ook in je boom bindt, versieren met glitters. Het Dijkmagazijn zorgt voor extra paaseitjes, die natuurlijk ook in een sprokkelboompje thuishoren. En om de bewoners van zorgcentrum Alde Steeg ook te laten genieten van de lente in de uiterwaarden, vragen we de deelnemers een paar extra boompjes op te sieren. Wie zin en tijd heeft kan die na afloop samen met het Dijkmagazijn naar de bewoners brengen.
Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Sprokkelboompjes Pasen, woensdag 1 april 14.00-15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 20 kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 4,50. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier betalende en helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Voor info en evt. reserveren hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.