Senself is op vrijdag 3 april te vinden op Go Short PlayLent en maakt deze kindermiddag toegankelijk voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar. De kleine filmmakers maken in 48 minuten een korte inspirerende ‘stop-motion’ film, gaan aan de slag met een green-screen en maken een eigen 3Dbril. PlayLent vindt plaats in Wijkcentrum ‘De Ster’ tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Kinderen met en zonder een beperking gaan tijdens PlayLent gezamenlijk de uitdaging aan om binnen 48 minuten een korte ‘stop-motion’ film in elkaar te zetten. Ze creëren een film waarin het verleggen van grenzen en het denken in mogelijkheden centraal staat. Daarnaast gaan ze gezamenlijk aan de slag met een kijkdozen speurtocht, het maken van een eigen 3Dbril en een green-screen workshop.

Op 27, 28 en 29 maart doet Senself in samenwerking met het Multimediateam van zorgaanbieder Pluryn mee aan het 48Hour project. Zij gaan de uitdaging aan om in 48 uur een korte film in elkaar te zetten. Op zaterdag 11 april wordt de film vertoond op het Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, waar de film kans maakt om mooie prijzen in de wacht te slepen.

Go Short is hét kortefilmfestival van Nederland. Van 8 tot 12 april worden de beste recente korte films van Europa vertoond en de Go Short Awards uitgereikt. Naast het competitieprogramma biedt Go Short ook diverse focusprogramma’s, workshops, lezingen en feestjes.

Senself is een initiatief van Stichting Skyway en zet zich in om jongeren met en zonder een beperking te stimuleren om hun persoonlijke grenzen te verleggen. Senself motiveert jongeren te denken in mogelijkheden om zo optimaal gebruik te maken van hun talenten. Dit doet Senself door jongeren deel te laten nemen aan trainingen en evenementen om zo schijnbare ‘onmogelijkheden’ mogelijk te maken en zich vooral trots te voelen over het gene wat zij bereiken.