Een 87-jarige vrouw uit Nijmegen is dinsdagavond omstreeks 23.15 uur slachtoffer geworden van een beroving. Een onbekende man is er met haar handtas vandoor gegaan. De politie is op zoek naar de dader.

Het slachtoffer stapte even over 23.00 uur in haar auto, die geparkeerd stond op de 2e Oude Heselaan ter hoogte van het wijkcentrum Titus Brandsma. Ze reed weg en werd even later door een man die blijkbaar al in de auto zat aangesproken. De vrouw zette direct de auto stil. De onbekende man griste haar tas weg en ging er vandoor. Hij rende in de richting van de Plufierstraat.

Een getuige die achter de verdachte was aan gerend werd tijdens de achtervolging gesommeerd te stoppen en ook door de verdachte bedreigd. De getuige staakte zijn poging en ging terug naar het slachtoffer. Inmiddels was de politie ook gewaarschuwd die met diverse eenheden naar de verdachte uitkeken.

Signalement:

  • Lang tenger postuur
  • Ongeveer 40 jaar oud
  • Onverzorgd uiterlijk
  • Kalend
  • Licht getinte huidskleur
  • Droeg een spijkerbroek en een zwart jack