Festival op ’t Eiland wordt in 2016 financieel ondersteund vanuit de festivalregeling van de provincie Gelderland. Het festival dat een mix van (straat)theater, muziek, literatuur en kunst brengt is het grootste evenement dat plaatsvindt op het toekomstige evenementeneiland van Nijmegen. Na een gedwongen afwezigheid van twee jaar door werkzaamheden aan het stadseiland keert het Festival op ‘t Eiland in 2016 weer terug tijdens de Vierdaagsefeesten.

Met hulp van de financiële bijdrage van 40.000 euro ontwikkelt het festival zich artistiek verder en zal het ook een groter publiek bereiken. Daarnaast is het Nijmeegse stadseiland een van de belangrijkste gebieden van Gelderland wanneer het om de ontwikkeling van evenementen gaat. “Dit is prachtig nieuws en geeft ons de gelegenheid om in 2016 echt goed terug te keren, uit te pakken en tegelijkertijd verder te bouwen aan een festival die zo goed als volledig vanuit de markt gefinancierd wordt”, aldus Doeko Pinxt, projectleider van Festival op ‘t Eiland.

De organisatoren van Festival op ’t Eiland: de Schoenfabriek en Peer Producties, de projectenafdeling van de Lindenberg, zien tevens kansen buiten het festival op het evenementeneiland. De Schoenfabriek verzorgt deels de creatieve programmering op Zwarte Cross, Paaspop en Concert at Sea en de Lindenberg organiseert naast haar educatie-, cursus- en theateractiviteiten tal van evenementen vanuit haar projectenafdeling, zoals bijvoorbeeld het Oddstream festival en heeft ook een horeca bv. “Onze kennis en krachten willen we bundelen in een alomvattend plan voor het stadseiland om daarmee een meerwaarde voor de stad te creëren. Over een maand is de tijd rijp om daar meer over te vertellen”, aldus Pinxt.

Festival op ’t Eiland vindt van 16 tot en met 22 juli 2016 plaats op het Nijmeegse stadseiland. De laatste ontwikkelingen rondom het festival zijn te volgen op https://www.facebook.com/opheteiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.