Woensdag 25 februari om 15.00 uur geeft wethouder Rob Engels van de gemeente Wijchen het officiële startsein voor het online dorpsplein WijWijchen.nl. In het kasteel van Wijchen plaatst hij in aanwezigheid van de buurtverbinders een bericht op de nieuwe website. Om 15.30 uur krijgen de buurtverbinders op de markt in Wijchen een aandenken van dhr. Engels.

Officiële start
Vanaf januari dit jaar is de website online. De site wordt sindsdien gevuld door inwoners van Wijchen die zich al ingeschreven hebben om nieuws, vragen, foto’s en spullen met elkaar te delen. Hoe meer mensen er meedoen, des te interessanter het voor iedereen wordt. WijWijchen zit in een opstartfase en zit te springen om bijdragen van de Wijchense inwoners. Dat kan nieuws van een vereniging zijn, een persoonlijke hulpvraag of een presentatie van een bedrijf of organisatie. Maar ook een blog over de eigen buurt of iets anders dat Wijchenaren bezighoudt. Het delen van informatie en ervaringen met buurtgenoten, dát is het idee. Want iemand die jouw vraag kan beantwoorden, jou hulp kan bieden, je product nodig heeft, op je evenement wil komen of jouw nieuws en mening wil lezen, komt gewoon uit de eigen buurt. Online maken mensen zo een begin met de leukste persoonlijke contacten in hun wijk.

Doe mee
De buurtverbinders Maria, Marianne, Patricia en Tineke nodigen iedereen uit mee te doen. Zij hopen veel Wijchenaren te ontmoeten op woensdagmiddag 25 februari op de markt in Wijchen. Of gewoon op het online dorpsplein www.wijwijchen.nl.

Buurtverbinders
Een aantal Wijchenaren is opgeleid als ́lokale buurtverbinder’. Zij zorgen ervoor dat zowel online als ‘op straat’ mensen in de buurt zich meer met elkaar verbinden. Ze beheren het online dorpsplein waarop bewoners, verenigingen, bedrijven en organisaties hun informatie plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.