Het Nijmeegs Boekenfeest draait door met Dimitri Verhulst, Jelle Brandt Corstius en Maxim Hartman Op zaterdagavond 7 maart wordt Concertgebouw De Vereeniging tijdens het Nijmeegs Boekenfeest weer overgenomen door lezers, schrijvers, dichters, muzikanten, dj’s en wetenschappers. Met gasten als Dimitri Verhulst, K. Schippers, Jelle Brandt Corstius en Maxim Hartman wordt het Boekenweekthema ‘waanzin’ op alle mogelijke manieren uitgediept.

Traditiegetrouw verdiept het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit het thema. Filosoof Wouter Kusters raakte twee keer in een psychose en schreef er het vuistdikke Filosofie over, van de waanzin over het thuishoort, maar tussen bijzondere ervaringen van wijsheid, mystiek en creativiteit.

Kusters draagt voor uit zijn boek en gaat in gesprek met filosoof en programmamaker Lisa Doeland, want de waanzin, is juist niet te gek voor woorden.

Om alvast in een waanzinnige stemming te komen zocht Go short als voorfilm de animatiefilm Edmund was a Donkey (2012) van de Franse filmmaker Franck Dion uit. Wouter Kusters is filosoof, taalwetenschapper en schrijver van de boeken Alleen: Berichten uit de isoleercel (met Sam Gerrits en Jannemiek Tukker) en Pure waanzin dat bekroond werd met de Van Helsdingenprijs 2004 en de Socrates Wisselbeker 2005.

Annazaal, 21:45 – 22:45 uur

Verder:
Grootmeester van de Vlaamse dwaasheid Dimitri Verhulst wordt geïnterviewd door Jaap Robben. Dichter en prozaschrijver K. Schippers zal spreken over zijn uitzonderlijke visie op de werkelijkheid. Jelle Brandt Corstius vertelt over zijn ervaringen in het soms absurde en altijd interessante Rusland en laat ook zijn licht op de rest van de wereld schijnen. De prettig gestoorde Maxim Hartman is in het café te raadplegen over allerhande zaken tijdens het Spreekuurtje met Maxim: grijp je kans! Dichteres Tjitske Jansen komt praten over haar bijzondere prozadebuut Voor altijd voor het laatst. Dichteres Jannah Loontjens en cellist Sven Weyens brengen de voorstelling

Gesprek tussen de meeuw en de psychiater ten tonele. Walter van den Berg en Olivier Heiligers komen praten over hun bijdrage aan Wintertuinuitgave Fauser. Filosoof Wouter Kusters kijkt tijdens het Soeterbeeck Programma met een wetenschappelijke blik naar het thema en vertelt over zijn eigen ervaringen met psychoses. Voordrachten zijn er van onder meer Maartje Wortel, Joost Oomen, Frouke Arns, Hein van der Schoot en de nieuwe stadsdichter. Daarnaast wordt de Cultuur Stimuleringsprijs Stad Nijmegen uitgereikt en zijn er programma’s van literaire tijdschriften Op Ruwe Planken en De Optimist. Kortom, een doldwaze avond die je niet wilt missen!

NIJMEEGS BOEKENFEEST
Datum: Zaterdag 7 maart 2015
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Zaal open: 19.30 uur         Aanvang programma: 20.00 uur
Toegang: €17,50 / €15,- (biebpas) / €10,- (CJP/student)

Voorverkoop online: www.obgz.nl/agenda
Voorverkoop kassa: de Bibliotheek de Mariënburg, Dekker vd Vegt, Stadsschouwburg
Informatie: www.nijmeegsboekenfeest.nl

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, Literair Productiehuis Wintertuin, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Keizer Karel Podia, Boekhandel Dekker vd Vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Soeterbeeck Programma RU.