NEC is de tweede seizoenshelft in de Jupiler League zeer matig begonnen, het ging met 3-0 onderuit. De ploeg van Ruud Brood trad in Eindhoven aan tegen de nummer 3 van de competitie, FC Eindhoven. Die ploeg verloor dit seizoen slechts eenmaal in eigen huis, en won de overige 9 wedstrijden. Vooraf was dus al duidelijk dat het een zware opgave zou worden voor NEC. Daar bovenop mistte NEC ook nog eens haar smaakmakers in de voorhoede; Santos en vooral Jahanbakhsh, die mee is met de Nationale ploeg voor de Asia Cup.

Vanaf de eerste minuut was FC Eindhoven gisteravond de betere partij. NEC moest noodgedwongen aantreden in een fantasie opstelling, en dit kwam het spel niet ten goede. De aanvallen van NEC kwamen niet uit de verf en het was dan ook Eindhoven die de eerste (enorme) kans kreeg om toe te slaan. Een afgemeten voorzet werd echter door Sleegers van Eindhoven niet binnengelopen. Even later was het wel raak. Sleegers wipte de bal fraai over de onnodig uitgekomen keeper Smits van NEC en kon de bal daarna in het lege doel leggen.

NEC probeerde zich te herstellen, maar het bleef achter Eindhoven aanlopen. Smits wist nog voor rust te redden op een flinke kans voor Boere en zodoende de 2-0 te voorkomen. Ook NEC kreeg voor rust nog een goede kans; Sjoerd Ars speelde zichzelf goed vrij en knalde de bal van korte afstand op de keeper van Eindhoven.

Tweede helft
In de tweede helft trachtte NEC het tij te keren, en het zocht de aanval. Aan beide kanten werd tevergeefs om een penalty gevraagd, alvorens Eindhoven de wedstrijd besliste. Een scrimmage voor het doel werd afgestraft door van Son. Appiah mocht daarna zijn rentree maken bij NEC en kwam voor Haitz en Bajrovic maakte zijn debuut voor NEC, maar het was Eindhoven dat opnieuw toesloeg. Na opnieuw matig ingrijpen van NEC mocht van den Boomen vrij aanleggen en de bal in de verre hoek knallen. Hiermee was het verzet van NEC gebroken en de wedstrijd gespeeld.

Voor de directe concurrent Roda JC de kans dichter bij NEC te komen, zou je denken. De ploeg uit Kerkrade verloor echter met dezelfde cijfers als NEC, en dit uit bij het kwakkelende RKC Waalwijk. Hierdoor blijft het gat tussen nummer 1 NEC en nummer 2 Roda JC op 6 punten. FC Eindhoven klopt door de overwinning op NEC inmiddels ook op de deur, en volgt op 7 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.