Op 7 januari is er een aanslag gepleegd bij het kantoor van het Franse weekblad Charlie Hebdo. Hierbij zijn journalisten en politieagenten om het leven gekomen en gewond geraakt. Op veel plaatsen in Nederland komen vandaag mensen samen om op te staan tegen de gebeurtenissen in Parijs. In de gemeente Beuningen gebeurt dit vanavond om 18.00 uur op het gemeentehuis.

“Gisteren is in Parijs een grens overschreden. Een gruwelijke aanslag op de levens van mensen is tevens een aanslag op het recht van onze vrijheid van meningsuiting. Alle journalisten en politieagenten moeten dagelijks hun werk kunnen doen in een vrije en veilige samenleving.

Daarom sta ik vanavond om 18.00 uur stil bij de gebeurtenissen in Parijs. Samen met heel veel anderen over de hele wereld. Wilt u dat als inwoner van onze gemeente samen met mij doen, dan bent u van harte welkom in de hal van ons gemeentehuis.”

Carol van Eert, burgemeester van Beuningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.