Zaterdag 10 januari bezoekt Alexander Pechtold de gezamenlijke Nieuwjaarsborrel van D66 Rijk van Nijmegen en D66 Gelderland in Stadsbrouwerij de Hemel in Nijmegen. De partijleider van D66 bezoekt de Keizerstad niet voor niets: ‘In deze regio is een krachtig D66-geluid te horen. In Nijmegen behaalde D66 in 2014 het beste resultaat ooit en ook in Wijchen en Berg en Dal zitten we met een grote afvaardiging in de gemeenteraden. In Beuningen kwam D66 uit het niets binnen op drie zetels en zit D66 inmiddels ook in het college. Er staat een heel goed team onder leiding van Michiel Scheffer te trappelen om een mooie verkiezingswinst te behalen op 18 maart tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Gelderland.’

Verkiezingen op 18 maart
De D66-voorman volgt de ontwikkelingen in Gelderland op de voet: ‘Als burgemeester van Wageningen heb ik datgene wat in Gelderland gebeurt van dichtbij meegemaakt. D66 maakt deel uit van Gedeputeerde Staten, laat een krachtig progressief en liberaal geluid horen en kan een verschil maken in een nieuwe periode. Ik heb dan ook alle vertrouwen in een goed resultaat op 18 maart.’

Verschil maken in Rijk van Nijmegen
D66 Rijk van Nijmegen Afdelingsvoorzitter Tom Smit is blij met de positieve woorden van Alexander Pechtold over de regio Nijmegen: ‘Het vertrouwen van Pechtold laat zien dat we op de goede weg zijn in de hele regio en provincie. In Beuningen laat wethouder Hans Driessen zien dat D66 in het gemeentebestuur echt het verschil kan maken. In Nijmegen stuurt onze fractie onder leiding van Rob Jetten de conservatief-linkse coalitie bij en komen we met weldoordachte, constructieve alternatieven voor meer werk, minder lasten en beter onderwijs in een bruisend Nijmegen.’

Stabiel en betrouwbaar
‘D66 laat in Nijmegen en Gelderland al jarenlang zien een stabiele en betrouwbare partij te zijn’, aldus Gerard Niels, voorzitter van D66 Gelderland. ‘D66 levert door de hele provincie kundige bestuurders en volksvertegenwoordigers. Voor ons als provinciale afdeling wordt 2015 een belangrijk jaar. In maart zijn de verkiezingen en gaan we voor een mooie winst, zodat in de provinciale staten een sterk progressief en liberaal geluid te horen blijft. De kandidatenlijst, aangevoerd door onze lijstrekker Michiel Scheffer, is ijzersterk en we groeien als afdeling nog steeds: onlangs hebben we ons 2.500ste lid mogen verwelkomen. D66 leeft in Gelderland!’

Nieuwjaarsborrel
Tijdens de Nieuwjaarsborrel is er voor iedereen volop gelegenheid vragen te stellen aan Lijstrrekker Michiel Scheffer en partijleider Alexander Pechtold. De borrel start om 16:00 uur en vindt plaats in Stadbrouwerij de Hemel, Franseplaats 1, Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.