Nijmegen – De politie heeft met drie supermarkten in het centrum van Nijmegen afspraken gemaakt over winkeldiefstal. De supermarkten hebben afgesproken dat winkeldieven een verbod krijgen om in de drie winkels te komen.

Ook houden de supermarkten elkaar op de hoogte via een WhatsApp-groep, waar ook de wijkagent in meekijkt. Op die manier willen supermarkten en politie de drempel voor winkeldieven hoger maken. Als winkeldieven ondanks een winkelverbod toch weer in de betrokken supermarkten komen, kunnen ze aangehouden worden voor huisvredebreuk.

Samenwerking

Bij de aanpak van criminaliteit, zoals winkeldiefstallen en woninginbraken, werkt de politie graag samen met burgers en bedrijven. Zo wordt er regelmatig gebruik gemaakt van WhatsApp-groepen om het winkeldieven en inbrekers lastig te maken. De politie werkt samen om dit soort criminaliteit te voorkomen, maar ook om daders op heterdaad te betrappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.