Publiek waardeert de pendelboot met het cijfer 8

Passagiers van de pendelboot die deze zomer op de Rijn, Waal en IJssel heeft gevaren waarderen de boottocht met het cijfer 8. Dat blijkt uit de enquête van ANWB-vrijwilligers onder ruimt 300 passagiers. Maar liefst 92% van de ondervraagden geeft aan dat zij de trip komend seizoen wellicht nog een keer zullen maken. Dit jaar maakten meer gasten van buiten Gelderland gebruik van de dienst.

De afgelopen zomer hebben zes rederijen iedere dinsdag en donderdag een boot ingezet om de hopon- hop-off-vaartochten mogelijk te maken. De enquête is uitgevoerd tijdens tochten tussen
Wageningen en Oosterbeek, Arnhem en Nijmegen en tussen Arnhem en Zutphen. Vergeleken met de pilot van vorig jaar was de dienstregeling dit jaar uitgebreider. Er werden meer plaatsen aangedaan, het gebied waarin werd gevaren is groter en er is niet alleen op dinsdagen gevaren, maar ook op donderdagen.

Pendelboot succesvol
De toeristische pendelboot voer in 2014 voor het tweede jaar en de publiekswaardering werd onderzocht door de ANWB. In de enquête werden de tevredenheid en belangstelling van het publiek
in kaart gebracht. Hiervoor hield de ANWB gedurende drie weken interviews met ruim driehonderd passagiers. Maar liefst 92% gaf aan ook in 2015 met de trip mee te willen. Vaker dan vorig jaar
kwamen de gasten uit ´overig´ Nederland. De combinatie van varen en fietsen werd het meest genoemd als doel van het uitstapje, en ruim 50% van de ondervraagden bezoekt ook een kasteel, museum of attractie. Gebleken is dat de precieze opstaplocatie (“aan de kade”) voor 11 van de 28 geënquêteerden die in Doesburg zijn opgestapt niet goed te vinden was. In mindere mate gold dit ook voor Wageningen. Met een gemiddeld rapportcijfer van een acht beoordelen de passagiers de vaartocht als erg goed.

Vervolg pendelboot 2015
Rederijen en RBT KAN zullen de pendelboot ook in 2015 in de vaart brengen. Daarbij staat ook nog eens de rivier de IJssel op het wensenlijstje voor uitbreiding. De dan verder uitgebreide service zal
nieuwe combinaties mogelijk maken met fietsen, wandelen, cultuur en stadsbezoek met onderweg stop- en overstapplaatsen. Daarmee worden toerist én inwoner verleid tot varen, fietsen, struinen en wandelen langs de Waal, Rijn, Maas, Linge, het Pannerdensch Kanaal en de IJssel.

Initiatief
Het project – een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen – is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het onderzoek is uitgevoerd en mede mogelijk gemaakt door de ANWB en Grontmij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.