Nijmegen – In het Radboudumc wordt momenteel een man onderzocht op de gevaarlijke ziekte Ebola. Hiervoor is in het ziekenhuis een aparte kamer geïsoleerd. De man die wordt onderzocht heeft kortgeleden een bezoek gebracht aan Sierra Leone, en werd ziek na thuiskomst. In mei van dit jaar werd al de eerste vorm van Ebola ontdekt, en sindsdien heeft het levensgevaarlijke virus zich snel uitgebreid.

De verwachting is dat binnen enkele dagen bekend zal zijn of de man daadwerkelijk Ebola heeft, tot die tijd neemt het Radboudumc geen enkel risico. Om wie het gaat, mag het Radboudumc niet zeggen. In de afgelopen maanden zijn vaker mensen in Nederland onderzocht op Ebola, echter allen waren niet besmet met de ernstige ziekte.

Dagelijkse bezoekers en overige patiënten van het Radboudumc hoeven zich geen zorgen te maken, door de isolatie van de onderzochte patiënt lopen andere mensen geen enkel risico op mogelijke besmetting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.