Nijmegen – Dinsdagochtend is tijdens een bromfietscontrole op de Energieweg een 37-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van heling en/of diefstal van een bromfiets.

Tijdens de bromfietscontrole werd op de Graafseweg door een motoragent een bromfiets gezien waarvan de bestuurder geen helm droeg. Reden om hem even aan de kant te zetten. De bromfietser werd op de Dennestraat staande gehouden. De bestuurder had een vaag verhaal over de herkomst van de bromfiets. De agent nam de bestuurder en de bromfiets mee naar de controleplek op de Energieweg. Daar kon de bromfiets ook meteen op de rollerbank.

Tijdens de controle kwamen nog meer misstanden aan het licht. De bromfiets had geen kentekenplaat en chassisnummer. Ook bleek er gerommeld te zijn aan het stuurslot. Op de rollerbank gaf de meter 59 km/h aan. Tijdens de controle van de bromfiets werd het verhaal door de verdachte over de herkomst van de bromfiets ook weer aangepast. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.