BEEK-UBBERGEN – Op maar weinig plaatsen in Nederland tref je zo’n unieke wandelroute aan als de N70 Natuurwandelroute in het Rijk van Nijmegen. De wandeling kenmerkt zich door haar diversiteit in route en afstandsmogelijkheden, maar ook door haar cultuurhistorische karakter. Het ontstaan van de N70 wandelroute gaat terug naar 1970, het natuurbeschermingsjaar. Sinds die tijd is de N70 een zeer populaire wandelroute onder natuurliefhebbers en hardlopers. De vernieuwde bewegwijzering en het nieuwe routeboekje maken de wandeling weer tot een van de mooiste routes in Nederland.

N70 Natuurwandelroute
Deze unieke wandeling voert je over 8 ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg
en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. De totale route is circa 16 kilometer lang en loopt door natuurgebieden van Geldersch Landschap en Kasteelen, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. De grondeigenaren hebben de bewegwijzering van de route tevens vernieuwd en verbeterd.

N70 Bewegwijzering

Lancering
Vrijdag 14 november is de vernieuwde N70 Natuurwandelroute gelanceerd bij Restaurant de Duivelsberg in aanwezigheid van de burgemeester van gemeente Ubbergen, Paul Wilbers. Hanneline Oosting, adjunct directeur Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) en Gerrit Scherrenburg, boswachter van Staatsbosbeheer hebben het laatste routepaaltje geplaatst. Onder leiding van Staatsbosbeheer werd de route voor het eerst weer voor een deel gewandeld.

Routeboekje
Het routeboekje is voor € 1,50 verkrijgbaar bij o.a. VVV Rijk van Nijmegen, Restaurant de Duivelsberg en Hotel-restaurant ’t Spijker (laatste twee zijn tevens startpunten). Tevens is het gratis te downloaden via www.vvvubbergen.nl.

Initiatief
De vernieuwde uitgave van de N70 Natuurwandelroute is het resultaat van een enthousiaste samenwerking van de Toeristische Werkgroep Ubbergen, Geldersch Landschap en Kasteelen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, gemeente Ubbergen en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen.

N70 Wandelaars

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.