Arrangeur, componist, dirigent en klarinettist Willy Hautvast is zondag 30 november vanaf 20.00 uur te zien in een speciaal portret bij tv-zender brava. De Nijmegenaar wordt in het zonnetje gezet aan het begin van een speciale aflevering van het maandelijkse programma De Bank. In het kader van brava’s eerste lustrum krijgen twaalf brava-fans van het eerste uur de gelegenheid om hun favoriete klassieke muziek te delen met de andere kijkers.

Grote verdienste voor de muziek
Brava zet na de eerste vijf succesvolle jaren de kijkers centraal, de vele liefhebbers van klassieke muziek, opera en ballet voor wie de zender in 2009 werd opgezet. Bij deze liefhebbers springt de persoon van Willy Hautvast er duidelijk uit. De nu 82-jarige musicus schonk brava belangeloos zijn collectie van ruim 500 laserdiscs (een voorloper van de DVD), inclusief een goede speler. De collectie bevat prachtige opnamen van opera’s, balletten en concerten uit de jaren ’70, ’80 en ’90. De tv-zender maakt hier inmiddels al veel gebruik van en de laserdiscspeler heeft een mooie plek gekregen op de redactie. Uit dankbaarheid heeft de directie van brava besloten om Willy Hautvast tot erelid te benoemen van de vriendenclub De Foyer, een eerbetoon dat hij met veel trots in ontvangst nam. Hautvast was gedurende zijn lange muzikale loopbaan vooral actief op het gebied van de blaasmuziek, met name in de regio Nijmegen. Zijn composities en arrangementen worden daarentegen over de hele wereld uitgevoerd.

Het portret van Willy Hautvast is zondag 30 november te zien aan het begin van de speciale publieksaflevering van De Bank, met persoonlijke verhalen en favoriete muziekfragmenten van twaalf trouwe brava-kijkers. De uitzending duurt van 20.00 tot 00.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.bravanlklassiek.nl.

Een muzikale bank
Brava nodigt aansprekende prominenten uit de wereld van muziek, politiek, film en televisie uit om plaats te nemen op ‘De Bank’. Het programma is elke laatste zondag van de maand te zien en wordt geproduceerd in samenwerking met designlabel Leolux, dat hiervoor een speciale tv-studio heeft ingericht. Centraal in het decor staat de Arabella, de meest muzikale bank uit het Leolux assortiment, uitgevoerd in roodtinten uit het theater. Leolux staat voor eigenzinnige designmeubelen. Hoogwaardig, comfortabel, duurzaam en door vakmensen vervaardigd, waarbij ambacht en hightech samenkomen. Meer info is te vinden op www.leolux.nl.

Over brava
Brava is de Nederlandse cultuurzender voor opera, ballet en klassieke muziek. Sinds de eerste proefuitzending op 1 juli 2009 is de zender in korte tijd toegankelijk geworden voor een breed Nederlands televisiepubliek van muziekliefhebbers. Brava heeft een landelijke dekking via de digitale pakketten van de Nederlandse kabelaars UPC, Ziggo, Caiway, Delta Digitale TV, Cogas, Kabel Noord en SKV Veendam. Verder wordt brava doorgegeven door KPN Interactieve TV, XS4All, Telfort, Stipte, Sparql, Solcon, Fiber.nl en Online.nl. Brava bestaat zowel in een Nederlandse als in een internationale (hd) versie. Meer informatie is te vinden op www.bravanlklassiek.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.