De Nijmeegse SP organiseert op dinsdag 9 december een thema-avond over zorg en het nieuwe stadsbestuur. Hierbij zullen wethouder Renske Helmer-Englebert en raadslid Cor van Norel aanwezig zijn.

Als eerste zal Cor van Norel geïnterviewd worden over de zorgdecentralisatie die per 1 januari ingaat. Van Norel zit sinds 2010 in de raad en is onder andere woordvoerder Zorg & Welzijn. Hij zal ingaan op de volgende vragen: welke gevolgen heeft de zorgdecentralisatie voor de mensen en hoe worden de nieuwe verantwoordelijkheden door Nijmegen ingevuld?

Hierna zal wethouder Helmer-Englebert spreken over de terugkeer van de SP in het stadsbestuur. Helmer-Englebert is sinds mei wethouder, o.a. verantwoordelijk voor Sport en Wijken, en zat hiervoor sinds 2011 in de raad. Wat merkt Nijmegen ervan dat de SP weer meebestuurt en hoe maakt de SP het verschil in het nieuwe college?

De thema-avond begint om 20:00 in het SP-pand aan de Molenweg 95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.