Nijmegen – De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar het schietincident dat in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond op de IJpenbroekweg in Nijmegen. Daarbij raakte een 33-jarige Nijmegenaar ernstig gewond.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er mogelijk een verband bestaat tussen het schietincident en het aantreffen van twee uitgebrande BMW’s diezelfde nacht. Eén grijze BMW (type 3 serie sedan) werd brandend aangetroffen op de Van de Molenallee in Doorwerth en een blauwe BMW (type 3 serie station) op de Orionsingel in Arnhem.

Toedracht
Vrijdagavond 3 oktober, rond 23.45 uur kwam een melding binnen dat er geschoten zou zijn op de IJpenbroekweg. Na het schieten zouden auto’s met hoge snelheid zijn weggereden.

Agenten die naar de plaats van het misdrijf onderweg waren, troffen op de kruising van de IJpenbroekweg met de Neerbosscheweg een zwarte Polo aan die tegen een betonnen wegafzetting was gereden. Alles wees er op dat deze auto bij het incident betrokken was en dat het slachtoffer in deze auto had gezeten.

Vrijwel tegelijkertijd werd gemeld dat bij het ziekenhuis iemand met een schotwond was binnen gebracht.

Onderzoek
Inmiddels heeft de politie het slachtoffer gesproken en een beeld van wat er vooraf ging aan het schietincident.

Het slachtoffer is vanaf zijn woonadres in Lindenholt naar het cafetaria gereden aan de Couwenbergstraat in de wijk Hatert in Nijmegen. Daar is hij omstreeks 23.30 uur weer vertrokken. Tien minuten later werd hij op weg naar huis op de IJpenbroekweg door twee auto’s klemgereden en vervolgens werd beschoten.

Direct na het incident werd door Forensische Opsporing een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een speurhond. Ook werd de ME ingezet voor sporenonderzoek. In verband met dit onderzoek werd een deel van de IJpenbroekweg afgesloten.

Wanneer dat mogelijk is zal ook het slachtoffer nader worden gehoord. Over de achtergrond van het incident is op dit moment nog niets bekend. De politie zet het onderzoek voort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.