BEEK-UBBERGEN – Ga samen met de kinderen op pad en loop de vernieuwde kabouterroute in Beek-Ubbergen. Tijdens deze ontdekkingstocht gaan kinderen van 2 tot 10 jaar op zoek naar kabouters die in het bos wonen. Zij hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. In het vernieuwde kabouterboekje staan leuke opdrachten voor de kinderen, met kleurplaat, een memory spel, invuloefeningen en zelfs kabouterliedjes voor onderweg.

 

Lancering
Vanochtend is de vernieuwde kabouterroute gelanceerd bij Hotel-restaurant ‘t Spijker  in aanwezigheid van een groep enthousiaste kinderen met zelf versierde kaboutermutsen. Burgemeester van Beek-Ubbergen, Paul Wilbers heeft samen met Hanneline Oosting-Adriaansens van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen het welkomstwoord gehouden. De peuters van basisschool ’t Bijenveld onthulden samen met de burgemeester de eerste kabouter. Vervolgens liepen de kinderen voor het eerst de vernieuwde route.

Burgemeester Paul Wilbers en kinderen onthullen kabouter

Kabouterboekje
Het kabouterboekje is voor € 1,50 verkrijgbaar bij o.a. VVV Rijk van Nijmegen en Hotel-restaurant ’t Spijker (waar de route ook start). Tevens is het  gratis te downloaden via www.vvvubbergen.nl.

 

Initiatief
De kabouterroute is het resultaat van een enthousiaste samenwerking van het Toeristisch Platform Ubbergen, Geldersch Landschap en Kasteelen, Hotel-restaurant ’t Spijker en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.