Vanaf vrijdag 24 oktober is in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de expositie De onderkant van Nijmegen, 25 jaar gemeentelijke archeologie in de oudste stad van Nederland te zien. De temtoonstelling schetst een beeld van 25 jaar gemeentelijke Archeologie in woord en beeld en is te zien tot eind maart 2015.

Archeologie is iets waar veel mensen, zeker in Nijmegen, in geïnteresseerd zijn. Rondleidingen bij opgravingslocaties zijn meestal snel overtekend. Ook staan altijd veel nieuwsgierigen te kijken als de Nijmeegse archeologen in het centrum of op andere plekken in de stad aan het werk zijn. Ook de publieksopgraving Nijmegen graaft! was een groot succes. Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis verwacht dan ook veel bezoekers bij de expositie De onderkant van Nijmegen. Allereerst omdat archeologie in Nijmegen leeft. Verder omdat de tentoonstelling in woord en beeld een prachtig beeld schetst van 25 jaar gemeentelijke archeologie. Maar ook en vooral omdat er een fraaie selectie te zien is van al het fraais wat de onderkant van Nijmegen in de periode 1989-2014 heeft prijs gegeven. Foto’s, filmpjes en mooie voorwerpen, ze zullen zeker de aandacht trekken. Maar ook het verhaal erachter zal velen boeien. ‘Waarom graven de gemeentelijke archeologen? Hoe gaan ze te werk? Wat gebeurt er met al hun vondsten?’

De toegang in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis, maar een vrijwillige donatie is zeer welkom. Het Huis is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op de koopzondagen (de eerste en laatste zondag van de maand) van 12.00-17.00 uur.

Meer informatie over het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis: www.hvng.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.