Op woensdag 15 oktober is de internationale Dag van de Witte stok. De witte stok staat symbool voor blindheid en slechtziendheid. Mensen met een visuele beperking vragen op die dag aandacht voor hun recht op zelfstandige mobiliteit. Binnen dit kader organiseert het muZIEum in en om het muZIEum de ‘Dag van de Witte Stok’ om zowel het publiek als ook bestuurders, politici en plannenmakers op een unieke wijze te laten ervaren wat zelfstandige mobiliteit is voor blinden en slechtzienden.

Simulatietocht met simulatiebril en taststok
Iedereen wordt op woensdag 15 oktober vanaf 14.00 uur uitgenodigd deel te nemen aan de spannende simulatietocht vanaf het muZIEum naar Centraal Station. Gewapend met simulatiebril en taststok ga je deze uitdaging aan onder begeleiding van een medewerker van het muZIEum.

Meer bewustwording voor openbare voorzieningen voor mensen met een visuele beperking
Het muZIEum hoopt op deze manier meer mensen bewust te maken van de openbare voorzieningen voor mensen met een visuele beperking. Welke obstakels kom je tegen? Welke routes functioneren wel en niet en hoe kunnen we zelf een steentje bijdragen aan deze mobiliteit voor blinden en slechtzienden? Dat zijn vragen die je tijdens deze tocht zelf kan beantwoorden.

Informatiemarkt en non-visuele spellen
In de foyer van het muZIEum wordt voor de bezoekers een informatiemarkt georganiseerd. De informatiemarkt start om 14.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door Oogvereniging Regio Arnhem Nijmegen, Koninklijke Visio en TG Lining. Speciaal voor de kinderen is er een programma met non-visuele spelletjes. Tevens is het mogelijk een tegenstander uit te dagen aan de showdowntafel . Dit is een soort tafeltennis voor blinden en slechtzienden.

Kortom, het programma is niet alleen héél leerzaam, maar vooral ook erg leuk en interactief.
Alle bovenstaande activiteiten zijn gratis te bezoeken. Natuurlijk kan je op de Dag van de Witte Stok ook de donkerbeleving bezoeken in het muZIEum. Deze is telefonisch of via de website van het muZIEum te reserveren tegen het reguliere tarief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.