D66-raadslid Tobias van Elferen is tegen de plannen voor een enorm bouwwerk in de Spoorkuil: ‘Volgens de huidige plannen van NedTrain komt daar een doos van tweehonderd meter lang, twaalf meter breed en zelfs negen meter hoog te liggen waar mensen dag en nacht aan kapotte treinen sleutelen. We hebben het hier wel over een gebied dat midden tussen twee bloeiende woonwijken ligt. Ik wil dus dat de gemeenteraad zich uitspreekt tegen een doos met deze afmetingen.’Formaat en geluidshinder
Voor D66 is naast het formaat ook de geluidshinder een doorn in het oog: ‘Je moet je even voorstellen dat je daar woont. Je krijgt dan niet alleen een gigantische doos in je achtertuin, maar ook nog eens een heleboel herrie’, aldus Van Elferen. ‘Er kan volgens de plannen van NedTrain de klok rond aan kapotte treinen worden gesleuteld. Die treinen worden met een scherpe bocht de onderhoudshal ingereden, wat de hele nacht voor knersende en piepende geluiden zal zorgen. Tel daarbij op dat deze geluiden buiten de huidige geluidsnormen vallen en je snapt waarom omwonenden zich zorgen maken.’

Overlast inperken
Van Elferen dient namens D66 een tweetal moties in om de overlast van de NedTrain voor de omwonenden in te perken. ‘Ik wil dat het formaat van het gebouw fors wordt bijgesteld en garanties dat de omwonenden geen geluidsoverlast hebben. Ik hoop dat de raad hier hetzelfde over denkt en dat we samen tot een alternatief kunnen komen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.