De gemeente heeft besloten dat het evenement Beuningen On Ice (BOI) eenmalig een bijdrage krijgt. Het gaat om een bedrag van € 2.649,- voor de inhuur van energiezuinige chillers. Dit in het kader van duurzaamheid.

 

Duurzame chillers
Voorgaande jaren maakte BOI gebruik van een minder duurzame koelmachines (chillers) voor het koelen van de ijsbaan. Uit ervaringen van ijsbanen elders (Boxmeer, Cuijk, Uden en Amsterdam) bleek dat het mogelijk was energiezuinige machines te huren. De besparing op elektrakosten hangt wel af van de buitentemperatuur. De grootste besparing is te realiseren bij een buitentemperatuur van net onder het vriespunt. Dan kunnen namelijk één of twee machines worden uitgeschakeld nadat het ijs is gemaakt. De energiezuinige machines hebben een meerprijs van € 2.649,-.

 

Beuningen On Ice
Beuningen On Ice is een jaarlijks schaatsevenement met een overdekte kunstijsbaan op het Asdonckterrein in Beuningen. De eerste editie vond plaats in 2008. Afgelopen winter ging het evenement helaas niet door vanwege gebrek aan sponsoren. De ijsbaan is dit jaar gepland van 13 december 2014 tot en met 4 januari 2015. Het is op dit moment nog niet duidelijk of het evenement deze winter wel doorgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.