In het weekend van 24 t/m 26 oktober staat de Nijmeegse binnenstad in het teken van de rijke geschiedenis van de oudste stad van Nederland. Vierentwintig uur lang, verdeeld over drie dagen, organiseren tal van organisaties, instellingen, verenigingen en individuen spannende historische activiteiten rondom het thema Vriend en Vijand.24uur Nijmeegse Geschiedenis wordt gehouden in het kader van de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Traditiegetrouw vindt de opening plaats in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Marienburgkapel.

 

Gewezen vijanden en verre vrienden: Nijmegen – de oudste stad van Nederland – kent er vele. De legers van Lodewijk XIV, Karel de Stoute en prins Maurits van Nassau stonden als vijanden voor de stadspoorten, terwijl vrienden uit de hele wereld in 2015 al voor de negenennegentigste keer gebroederlijk de Vierdaagse zullen lopen. Gehaat of geliefd: vriend en vijand vormden samen de geschiedenis van de stad en haar burgers. En die geschiedenis is te beleven van 24 t/m 26 oktober: Volg een boeiende lezing of spannende wandeling, bekijk historisch filmmateriaal,  schuif aan bij een mini-college door een professor of doe mee aan een van de junioractiviteiten.. Laat je verrassen tijdens een weekend boordevol historie. Een uitgebreid overzicht van alle activiteiten en deelnemende instellingen is te vinden in het speciale programmaboekje (o.a. verkrijgbaar bij het Regionaal Archief Nijmegen en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis).

 

Voordelig met de trein naar 24uur Nijmeegse Geschiedenis.
Voor iedereen buiten Nijmegen heeft de NS Spoordeelwinkel een aantrekkelijke aanbieding om 24uur Nijmeegse Geschiedenis te bezoeken inclusief een bezoek aan Museum Het Valkhof en Museum De Stratemakerstoren! Kijk voorinformatie en het bestellen van kaartjes op http://www.spoordeelwinkel.nl/product/oktober/nijmegen. De museumactie loopt gedurende de gehele Maand van de Geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.