70 jaar na operatie Market Garden verschijnt het fotoboek De bevrijding in beeld van historicus Joost Rosendaal over de bevrijding van Zuidoost-Nederland. De presentatie van het boek is verbonden aan een bijzondere GPS-zoekactie rondom de landingszones van Market Garden. Diegenen die een geheime code vinden, nemen de eerste exemplaren van het boek in ontvangst.

 

Zoekactie met GPS coördinaten
Op 13 september liggen op 9 verschillende plekken in Limburg, Noord Brabant en Gelderland geheime codes verstopt. Wie de code vindt, wint een gesigneerd exemplaar van De bevrijding in beeld en een battlefieldtour op 14 september bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek. De geheime codes zijn te vinden met behulp van GPS coördinaten die Uitgeverij Vantilt|fragma op zaterdag 13 september om 14.00 uur bekend maakt via facebook.com/VantiltFragma en twitter.com/Vantiltfragma.

 

Altijd prijs!
Wel meegezocht maar geen geheime code gevonden? Breng uw zoektocht rondom de landingszones van Market Garden in beeld op de Facebookpagina van Vantiltfragma. Onder alle foto’s worden nog eens drie exemplaren van het boek verdeeld.

Over het boek
De bevrijding in beeld is een fotoboek voor iedereen met interesse in deze belangrijke fase van de Tweede Wereldoorlog en de Nederlandse geschiedenis. Joost Rosendaal laat voor het eerst zien hoezeer de afzonderlijke gevechten in Noord-Brabant, Gelderland en Limburg met elkaar samenhingen en slechts één doel hadden: het oversteken van de Rijn om het vitale industriegebied rond de Ruhr te veroveren en Duitsland op de knieën te dwingen. Hij ondersteunt zijn verhaal met overzichtskaarten en sprekende foto’s van hoge kwaliteit. Veel foto’s zijn afkomstig uit bijzondere collecties en worden voor het eerst gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.