NIJMEGEN, 8 SEPTEMBER 2014 – Op donderdag 11 september 2014 organiseren N.E.C. Doelbewust, Special Heroes en Sportservice voor de tweede keer de Special Day@N.E.C: een sport- en speldag voor kinderen met een beperking. Het doel van deze dag? Kinderen met een beperking stimuleren om te gaan sporten.

Verschillende verenigingen met speciaal sportaanbod verzorgen tijdens de Special Day@N.E.C. gastlessen om te laten zien dat er voldoende sportmogelijkheden zijn voor kinderen met een beperking. “We verwachten ongeveer 200 kinderen uit groep 7 en 8 van vijf verschillende basisscholen uit Nijmegen en omgeving. De scholen Marwindt, Martinus van Beek, Tarcisius, Roeland Berk en Beuk en Talita Koemi zijn dit jaar aanwezig. De kinderen op deze scholen zijn bijvoorbeeld slechthorend, langdurig ziek geweest, autistisch of hebben een lichamelijke beperking. Vandaag hopen wij deze kids zo enthousiast te maken voor een sport dat ze zich aansluiten bij een sportvereniging”, aldus combinatiefunctionaris Justin Ingelse.

Programma
Entertainer Bennie Solo opent de Special Day om 10.00 uur met een spetterend optreden in het Goffertstadion waarna ze op sportcomplex De Eendracht onder andere gaan judoën, dansen, hockeyen, korfballen of deelnemen aan een voetbalbaltoernooi. Rond 13.00 uur is de Special Day voor de leerlingen ten einde, maar niet voordat ze door N.E.C.-spelers ondersteund door HAN Sport en Bewegingseducatie studenten een heuse prijs krijgen uitgereikt! Ook krijgen ze een goody bag mee naar huis met daarin onder andere informatie over hoe ze zich kunnen aanmelden bij de sportvereniging die zij het leukst vonden tijdens de Special Day@N.E.C.

Netwerklunch
Voor vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, sportverenigingen met speciaal sportaanbod en scholen speciaal onderwijs volgt er na het ochtendprogramma tussen 13.00 uur en 14.30 uur een informatieve netwerklunch. De lunch staat geheel in het teken van de Special Olympics 2016. Half juni 2014 werd bekend dat Nijmegen, Wijchen en Groesbeek de strijd hebben gewonnen en in 2016 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren. De organisatie is aanwezig om alles over dit bijzondere event te vertellen.

Kick-off seizoen Speciaal Voetbal
De Special Day@N.E.C. is niet alleen een fantastische dag voor ruim 200 kinderen, maar vormt ook de kick-off van een nieuw seizoen Speciaal Voetbal. De drie maatschappelijke organisaties N.E.C. Doelbewust, Special Heroes en Sportservice Nijmegen zetten zich onder andere gedurende het seizoen in om verenigingen te ondersteunen in het werven en behouden van leden. Ook bieden ze verenigingen deskundigheidsbevordering: trainer-coaches worden getraind om hun Speciaal Voetbal-teams zo goed mogelijk te begeleiden. Sinds vrijdag 5 september is er dan ook een lokale Speciaal Voetbalcompetitie van start gegaan, waardoor kinderen met een beperking in hun eigen omgeving wedstrijden kunnen spelen en daardoor écht meedoen in de voetbalsport.

Over N.E.C. Doelbewust
N.E.C. Doelbewust is een maatschappelijke stichting die in 2008 is opgericht. Het doel van de stichting is de leefbaarheid in Nijmegen en omstreken te vergroten. Hiervoor wordt gefocust op de pijlers Vitaliteit, Mentaliteit en Ontwikkeling. Anno nu zijn er tien partners: N.E.C, Talis, ROC Nijmegen, Dar, Gemeente Nijmegen, Scholten Awater, André Weijers GWW, Konings & Meeuwissen, Oomen advocatuur en Van Dillen Bouwbedrijf. Samen met subpartners draaien er 20 projecten per jaar waaronder het zeer succesvolle gezondheidsproject ‘Scoren voor Gezondheid’, het onderwijsproject ‘Playing for Success’ en het buurtvoetbalproject ‘N.E.C. BuurtBattle’. De spelers van N.E.C. worden regelmatig  ingezet als rolmodel. Meer informatie over de stichting, een overzicht van alle projecten, partners én het laatste nieuws is te vinden op de website www.necdoelbewust.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.