Nijmegen – De rode kaart die Sjoerd Ars namens NEC kreeg in de wedstrijd tegen FC Emmen(4-0 winst) is door de KNVB geseponeerd. Ars kreeg de rode kaart in de zestien meter van de tegenstander. Nadat zijn shirt min of meer werd uitgetrokken door de verdediger van FC Emmen, probeerde Ars in een soort reflex zich los maken. Hierbij zou hij een slaande beweging hebben gemaakt met zijn elleboog. De scheidsrechter zag alleen dit, en stuurde Ars naar de catacomben.

“De aanklager betaald voetbal heeft naast de ingediende verklaringen van de arbitrage en de clubs zelf, kennis genomen van de televisiebeelden en achtte de overtreding niet wettig en overtuigend genoeg”, zo schrijft de club op de website. Hierdoor kan Ars met NEC meedoen in de wedstrijd a.s. zondag in de lastige uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Oordeel zelf of de rode kaart terecht was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.