Nijmegenaar Peter Kerris (29) stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015. Kerris is historicus, geeft les en studeert aan de eerstegraads lerarenopleiding Geschiedenis. Hij maakt op dit moment al deel uit van de Provinciale Statenfractie van de PvdA in de Gelderland. Daar is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles economie, milieu en mobiliteit.

Kerris stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap omdat hij vindt dat de provincie veel te doen staat. “Ik wil werk maken van Gelderland, onze provincie economisch sterk, vitaal, leefbaar en mooi houden. De PvdA moet het perspectief voor een progressieve toekomst voor Gelderland schetsen. Ik sta voor een open politiek waarin besluiten niet alleen in de Statenzaal of door de Gedeputeerden worden genomen maar waarin we samen met mensen werken aan onze provincie.”

 

De komende weken trekt hij van dorp tot stad om met alle Gelderse PvdA-leden in gesprek te gaan over onder meer werkgelegenheid en energie. “Maar ik ga natuurlijk niet alleen met PvdA-leden in gesprek,” voegt Kerris daar aan toe. “Bij dezen nodig ik alle Gelderlanders uit om naar de komende lijsttrekkersdebatten te gaan om in gesprek te komen over de onderwerpen die voor hen belangrijk zijn in Gelderland.”
In oktober vinden er debatten plaats tussen de kandidaten. Vanaf 3 november kunnen alle leden van de PvdA in Gelderland kiezen wie de lijsttrekker wordt voor hun partij tijdens de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar. Eerder stelde Statenlid Mariëlle van der Leur zich al kandidaat. Op 12 november wordt bekend wie de kandidatenlijst van de PvdA aanvoert tijdens de verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.