Kwatta gaat weer naar de IPAY showcase! Onze voorstelling Love that dog is gekozen uit 110 aanmeldingen. IPAY – International Performing Arts for Youth – biedt gezelschappen voor jeugdpodiumkunsten de mogelijkheid om hun programma wereldwijd te presenteren. IPAY 2015 vindt plaats in Philadelphia. In de geschiedenis van IPAY is er maar één keer eerder een gezelschap 2 jaar achter elkaar geselecteerd, en wel een groep uit Australië.

Kwatta’s Manxmouse won in januari 2014 de Victor Award van de IPAY showcase in Pittsburgh en was in mei 2014 te zien op het Imaginate Festival in Edinburgh. Dit seizoen spelen we Manxmouse maar liefst 88 keer in Amerika en Canada. Van oktober t/m november 2014 gaat de tournee door Costa Mesa, Santa Monica, Fayetteville, Portage, New Jersey, New York, Poughkeepsie en Kitchener. Van april t/m mei 2015 is Manxmouse 11 keer te zien in New York, 8 keer in Cleveland, en op festivals in Pittsburgh, Calgary en Vancouver.

In eigen land gaat Kwatta ook vliegend van start. Op 12 oktober gaat onze muziektheatervoorstelling voor de grote zaal Dissus, verdwaal mee in de Odyssee in première. Dissus is gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon van der Geest, die er de Gouden Griffel 2011 mee won. Van oktober tot begin januari reist Kwatta in samenwerking met Het Gelders Orkest door Nederland met deze pittige, swingende en avontuurlijke voorstelling.