Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober 2014 vindt alweer de zesde editie van Festival De Oversteek plaats. Met een programma boordevol kunst en cultuur midden in de natuur. Langs de oevers en in de uiterwaarden van de Waal, in oude schuurtjes, boomgaarden, kerkjes en op andere fraaie locaties presenteert Festival De Oversteek meer dan vijftig prachtige voorstellingen met dans, theater, literatuur, muziek, beeldende kunst en kindervoorstellingen.

 

Première nieuwe voorstelling Dimitri Verhulst.
De Vlaamse auteur Dimitri Verhulst presenteert samen met Steven Caeyers, cellist van het Ensor Kwartet ‘Verhulst In Dialoog’, een nieuwe voorstelling waarin Verhulst en Caeyers klassieke muziek en literatuur samenvlechten tot een prachtige muzikale vertelling. Festival De Oversteek heeft op zaterdag 4 oktober de Nederlandse première van deze voorstelling. Schoonheid gegarandeerd.

Hanneke Hendrix (c) Foto Mike Nicolaassen webres
Een programma voor jong en oud.
Festival De Oversteek biedt ook dit jaar weer een heel fraai programma met voor elk wat wils. Van singer-songwriters tot poëzie en van dans tot theater.

Hanneke Hendrix, Jaap Robben en Willem Claassen dragen voor uit hun nieuwste boeken, dichter Ingmar Heytze en muzikant Johan Borger brengen als ‘De Staalvreters’ een ode aan de lapsteel, er is theater van Susanne Roos, De Wolven en Mareen Hoek en Radiobaken neemt je mee op een ‘radiotheaterwandeling’ door de polder. Maud Beurskens komt met een prachtige dansvoorstelling, dichters Daniël Vis en Andy Fierens dragen voor er is hele fijne muziek van onder andere Broeder Dieleman, Wolf In Loveland en Emil Landman.

Uiteraard is er ook een kinderprogramma met onder andere ‘De Verhaalstoker’ en ‘De Letterdief’.

En dit is slechts een kleine greep uit ons uitgebreide programma.

 

Beeldende kunst op Festival De Oversteek.
Nieuw op onze festivalroute: beeldende kunst met fraaie installaties en kunstwerken van onder andere Space Cowboys, Bart Jansen en Merel Holleboom.

 

Nieuw festivalbeeld
We hebben een nieuwe traditie in het leven geroepen. Vanaf deze editie vragen we een kunstenaar om het festivalbeeld te ontwerpen. De primeur is voor illustrator Roel Venderbosch uit Nijmegen en heeft voor Festival De Oversteek 2014 een prachtig ontwerp gemaakt.

 

Proef de natuur met Edwin Flores.
Festival De Oversteek zoekt nadrukkelijk de verbinding met natuur. Op zaterdag 4 oktober trekken we de natuur in samen met Edwin Florès; culinaire reisorganisator, wildplukker & paddenstoelenspecialist en is auteur van ‘Het Grote Wildplukboek’. Onder leiding van Edwin pluk je eetbare planten, bessen, vruchten, noten, paddenstoelen en alles wat zo rondom De Doornik in de natuur groeit. Daarna ga je de ‘verse pluk’ bereiden met BBQ Brandtweer Lucas en eet je ‘recht uit de natuur’.

 

Festival de Oversteek gaat voor de wind.
In samenwerking met project A15 organiseert Festival De Oversteek een aantal activiteiten met ‘de wind’ als thema. En we proberen op zondag 5 oktober om 12.00 uur het wereldrecord ‘Grootste Levende Windmolen’ te vestigen. De wereldrecordpoging vindt plaats vlakbij De Sprok.

 

Kaarten
Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via onze website. Een losse kaart voor zaterdag 4 of zondag 5 oktober kost 10 euro, voor een weekendkaart betaal je 15 euro.

 

Zwerf mee door de polders en rivierenlandschap van Nijmegen Noord, Lent, Bemmel en Oosterhout en geniet van prachtige voorstellingen op verrassende locaties.

Alle informatie over kaartverkoop, het programma en het festival vind je op onze website:

www.festivaldeoversteek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.