De gemeente Beuningen houdt op 17 oktober 2014 voor de tweede keer een informatiemarkt rondom het thema ‘Bewust ouder worden’. De markt heeft als doel inwoners te stimuleren na te denken over hun toekomst en de mogelijkheden om deze zo veilig en comfortabel mogelijk te maken.

 

De informatiemarkt laat inwoners van de gemeente Beuningen kennismaken met bedrijven en organisaties die hen kunnen bijstaan in dit proces. Zo worden inwoners zich bewust van de diensten die voor hun situatie van toepassing zijn. Daarnaast verstrekken deskundigen informatie over zaken als het verhogen van het wooncomfort in huis en het gezond leven als oudere.

 

Bewust wonen
De informatiemarkt maakt deel uit van het project ‘Bewust wonen’, een initiatief dat inwoners aan het denken zet om over hun woonsituatie nu, en in de toekomst. Het is belangrijk dat zij hun woning bijtijds aanpassen, zodat problemen of gevaarlijke situaties voorkomen worden. Met een bezoek van een vrijwillige woonadviseur of via een huistest op internet lopen inwoners hun huis na op toekomstige problemen.

 

Wat is er te doen?
Meer dan 30 bedrijven en organisaties presenteren zich, waaronder thuiszorgorganisaties, fysio- en ergotherapeuten, een pedicure en de fithockey vereniging Beuningen. Maar ook bedrijven met de nieuwste technische snufjes zijn aanwezig. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de anti-slipvloer testen. Verder staan adviseurs van het project Bewust Wonen klaar om samen met bezoekers een huistest door te nemen zodat duidelijk wordt op welke punten hun woning kan worden aangepast om deze beter geschikt te maken voor de toekomst. De entree is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.