Nijmegen – De organisatie van de Vierdaagse van Nijmegen heeft tevergeefs bij de gemeente Nijmegen aangeklopt voor meer subsidie. De organisatie vroeg hierom, omdat gemeente Nijmegen, politie en Defensie bepaalde taken tijdens de Vierdaagse niet meer uitvoert. Daardoor liepen de kosten voor de organisatoren van de Vierdaagse flink op. Normaal gesproken krijgt de Vierdaagse 220.000 euro aan subsidie van de gemeente Nijmegen, de Vierdaagse-organisatie wil dit graag verhoogd zien naar 265.000. De gemeente gaat hier niet in mee, aldus de Gelderlander.

De eerder genoemde politie, Defensie en gemeente laten nogal een gat vallen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, en het wordt met het jaar erger. De gemeente Nijmegen was voorheen degene die zorgde dat het startterrein en de finish van de Vierdaagse er goed uit zagen qua omgeving en uitstraling, nu moet de Vierdaagse hier zelf voor zorgen. Daarnaast verzorgt Defensie sinds vorig jaar niet meer de behandeling van lopers, en ook de politie beveiligt niet meer actief op de meeste (gevaarlijke) kruispunten. Het aantal kruispunten dat dit jaar onbeveiligd was kwam neer op 300, tegenover ‘slechts’ 70 het jaar daarvoor.

De gemeente Nijmegen wijst op de economische crisis en wil daarom geen onverantwoorde beslissing nemen door de subsidie te verhogen. Deze zelfde economische crisis zorgde er dit jaar zelfs voor dat de subsidie voor de Vierdaagse licht daalde, van 220.000 naar 214.000 euro.

Bron: De Gelderlander