In Nijmegen worden nog steeds circusvoorstellingen met wilde dieren georganiseerd. GroenLinks vindt dit onwenselijk en heeft het college van B&W gevraagd lokale regelgeving te maken, waarmee circussen met wilde dieren uit onze gemeente geweerd kunnen worden. Fractievoorzitter Pepijn Boekhorst: “Wilde dieren horen thuis in het wild. In sommige circussen moeten leeuwen, tijgers en olifanten dagelijks niet-natuurlijk gedrag vertonen. Dat is niet goed voor het welzijn van deze dieren. Gelukkig kiezen steeds meer circussen voor voorstellingen zonder wilde dieren, waardoor er genoeg mogelijkheden zijn om toch naar circusvoorstellingen te gaan. Daarom willen wij dat Nijmegen net als andere gemeenten in actie komt.”

In de vragen die de fractie aan het college stelt, wordt verwezen naar de gemeente Assen. Die gemeente weert al enkele jaren circussen met wilde dieren. Toen er in de Nijmeegse politiek in 2012 eerder over dierenwelzijn in het circus werd gesproken, was dit nog niet bekend. Boekhorst: “Als het de gemeente Assen lukt, kan Nijmegen niet achterblijven. We zijn een erg diervriendelijke gemeente, laten we dat ook zijn voor circusdieren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.