Tijdens het Gebroeders van Limburg Festival waan je je als bezoeker even in de middeleeuwen. Dit jaar heeft het festival ook een modern tintje: de bezoeker kan met behulp van een app het festivalterrein verkennen.

Speciaal voor dit festival heeft de vormgeving van de app een middeleeuwse stijl. De app toont een digitale kaart met daarop alle bezienswaardigheden van het festival. De bezoeker ziet aan een blauwe stip zijn eigen locatie en kan zo makkelijk naar bijvoorbeeld de Nicolaaskapel of de Barbarossaruïne lopen. Door op de kaart te tikken, krijg je een beschrijving te zien van de activiteit op die plek.

Om deze digitale kaart te realiseren, bundelden het Gebroeders van Limburg Festival en het Nijmeegse TOURtoDO hun krachten. TOURtoDO leverde eerder rondleidingen voor bijvoorbeeld museum Het Valkhof en speurtochten voor Scouting Nederland. 

Het Gebroeders van Limburg Festival vindt plaats op 29, 30 en 31 augustus 2014. De app TOURtoDO is te downloaden voor Android en iOS. De digitale kaart van het Gebroeders van Limburg Festival kan geladen worden met behulp van de QR-code op de papieren festivalkaarten of door de code “gebroedersvanlimburg”  in te voeren in het startscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.