Nijmegen – De businesspartners van NEC blijven de club ook na degradatie trouw. Slechts een klein gedeelte van de partners is weggelopen, van 800 in het vorige seizoen, naar 750 nu. Voor NEC is dat een mooie opsteker na de lastige periode na de degradatie. Tevens heeft de manager van de businessclub nog hoop dat er partners kunnen worden binnengehaald, na de vakantieperiode staan er nog gesprekken gepland, aldus Robbert Nuytinck tegenover de Gelderlander. Ondanks het verlies aan uitstraling door de degradatie, blijven de meeste mensen dus toch hangen bij de club die volgend jaar via de Jupiler League gaat proberen terug te keren in de Eredivisie.

Koolwijk en Higdon
NEC heeft in de afgelopen maanden al veel dure en/of overbodige spelers van de hand moeten doen. De club beleeft een terugval in de begroting, en moet snoeien in de salarissen en het personeel. De topscoorder van NEC vorig seizoen, Michael Higdon, is inmiddels verkocht aan Sheffield United in Engeland. Ook Koolwijk mag uitkijken naar een nieuwe club. Hij oriënteert zich momenteel in Zwitserland bij FC Aarau. Daarnaast zou ook bekerwinnaar PEC Zwolle geïnteresseerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.