De werkloosheid in de regio Nijmegen is opnieuw gedaald, al is het zeer licht. In de vorige maand kregen 128 mensen minder een uitkering ten opzichte van de maand daarvoor, zo maakte het UWV kenbaar. De daling is echter wel dermate licht, dat het UWV niet kan spreken over een definitieve omslag. De cijfers zijn ook niet goed genoeg om optimistisch naar de toekomst te kijken.

Dit komt omdat het aantal nieuwe vacatures niet snel genoeg oploopt, ook de prognoses lopen achter met de positieve resultaten over de afgelopen maand. De verwachting is dat de werkloosheid in 2014 hoger zal zijn dan in 2013, aldus de Gelderlander.

In totaal krijgen nu 8.853 mensen in de regio Nijmegen een WW-uitkering, waarvan 4.167 mensen ouder zijn dan 50 jaar. Die groep wordt gezien als het kind van de rekening, hun kans op een nieuwe baan is momenteel het laagst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.