Nijmegen – De organisatie van de Vierdaagse gaat bekijken of het mogelijk is in 2016, tijdens het jubileum 100 jaar Vierdaagse, door Duitsland te laten gaan. Daarvoor moet wel de 4x 55 kilometer terugkeren in de Vierdaagse, iets wat vroeger wel gebruikelijk was. Daardoor kan er elke dag een grotere lus worden gemaakt in de route, waardoor Duitsland ook aangedaan kan worden, aldus de Gelderlander. De bedoeling is om deze uitgebreide route op de 3e dag door Duitsland te laten komen.

Een andere mogelijkheid is het lopen van 5×50 kilometer. Dit klinkt wellicht gek, maar de opzet is helemaal niet zo verkeerd. Wel is deze opzet bedoelt voor echte doorzetters en ervaren lopers. Men wil in dat geval namelijk elke dag een groep van circa 25 deelnemers aan de Vierdaagse een extra 25 kilometer laten lopen, deze groep moet dan door Duitsland gaan lopen. Daarbij moet de eerste 25 kilometer al afgelegd worden op maandagavond, voordat de officiële Vierdaagse op dinsdag van start gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.