Als gevolg van de vliegramp zal de laatste dag van de Vierdaagse een uiterst sober karakter kennen.

Besloten is dat alle muziek vandaag verdwijnt uit de Vierdaagse. Tijdens de intocht en op de Wedren zal geen muziek te beluisteren zijn. “Fanfaremuziek is vandaag niet gepast”, aldus marsleider Johan Willemstein. De gemeente en Stichting De 4DAAGSE adviseren de toeschouwers langs de route om geen muziek te maken en om gepast te vieren dat wandelaars hun mars hebben afgelegd. Aan de bijzondere lopers, onder wie de jongsten en de oudsten, zal tijdens de intocht wel de gebruikelijke eer worden betuigd.

 

Het gebruikelijke vlaggenvertoon blijft achterwege. Alle Nederlandse vlaggen op en om de start- finishlocatie de Wedren en het parcours hangen halfstok, alle buitenlandse vlaggen worden gestreken. Met de ondernemers die een vergunning hebben gekregen om muziek ten gehore te brengen wordt op dit moment overleg gepleegd. Verwacht wordt dat ook vanaf hun kant geen muziek zal klinken. In Cuijk blijft de gebruikelijke ontvangst door de burgemeester achterwege.

 

De Vierdaagsefeesten passen hun progamma aan en laten het vlaggenvertoon ook achterwege. Hamers riep de ondernemers op tot soberheid. “Dweilorkesten hebben we gevraagd ‘nu even niet”. De feesten stoppen om 24:00 uur. Om 20:00 uur zal er op Plein ’44 stadsbreed een minuut stilte in acht worden genomen.

 

Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls, marsleider Johan Willemstein en Walter Hamers van Stichting Vierdaagsefeesten begonnen de persconferentie met het uitspreken van hun deelneming aan de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.