Nijmegen – De eerste dag van de Vierdaagse is goed verlopen voor de wandelaars. Slechts 715 lopers wisten de Dag van Elst niet te vervullen en vielen uit. Ter vergelijking, vorig jaar vielen op de eerste dag 917 mensen uit, 200 meer dus dan dit jaar. De omstandigheden om in te lopen waren vandaag dan ook ideaal. De temperatuur was niet te hoog, en er was geen sprake van al te uitbundige zonneschijn. Voor de lopers een goed begin, wat aanstaande vrijdag gaat uitlopen op het andere uiterste, dan zijn de omstandigheden tropisch en dus zwaar.

Dag van Wijchen
De traditionele 2e dag van de Vierdaagse, de Dag van Wijchen, zal dan ook enorm druk zijn met lopers. Een record zelfs kijkend naar de afgelopen 10 jaar, wat voor de organisatie van de Vierdaagse natuurlijk als een heugelijk feit mag worden gezien. De Dag van Elst verliep verder zonder noemenswaardige incidenten, de sfeer was gemoedelijk en leuk. De dag van Wijchen was in voorgaande jaren altijd een dag waarop veel opstoppingen en vertragingen zich voordeden. Laten we kijken hoe het er morgen aan toe gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.