Nijmegen – Een unicum bij de Nederlands-Indië herdenking dit jaar in Nijmegen, de Molukse Gemeenschap zal hier naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst bij aanwezig zijn, aldus de Gelderlander. Bij de herdenking worden de slachtoffers van de oorlog in Nederlands-Indië met Japan herdacht. Eerder werden hierbij de Molukkers niet speciaal uitgenodigd, maar zij behoren volgens het comité ook aanwezig te zijn, aangezien ook de Molukkers flink hebben geleden onder de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Met de capitulatie van de Japanners op 15 augustus, kwam in het hele koninkrijk der Nederlanden een einde aan de Tweede Wereldoorlog.

De herdenking wordt in Nijmegen voor de 9e keer gehouden, op 14 augustus. de Molukse Gemeenschap heeft positief gereageerd op de uitnodiging door het Platform Indische Organisaties Nijmegen en Omstreken.

2 thoughts on “Molukse gemeenschap uitgenodigd bij Nederlands-Indië herdenking”
  1. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely comeback. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.