In april was de Koninklijke Landmacht ook al te gast in Wijchen en gaven ze demonstraties op het marktplein. Aanstaande vrijdag 4 juli laten ze weer van zich horen. Allemaal in het kader van hun jubileumjaar, 200 jaar Koninklijke Landmacht.

Op het plein voor het gemeentekantoor staat ’s-middags de Bandritzer opgesteld. Dit futuristisch ogende apparaat roept associaties op van een militair object of zelfs een tijdmachine. De Bandritzer vormt daarmee een bijzonder uithangbord. Het apparaat toont korte filmpjes die tot nadenken stemmen over thema’s als vechten, vrijheid en vrede. De Bandritzer is dan ook bij uitstek geschikt om mensen bewust te maken van het belang van de taken van een leger en het werk van de landmachtmilitair. De Bandritzer is voor iedereen vrij te bezoeken tot 21.00 uur. Je bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.