Nijmegen – Opnieuw is de omgeving van Nijmegen in positieve zin op de internationale kaart gezet. De site IndependentTravel heeft twee toeristische attracties in Nijmegen de omgeving opgenomen in een top-9 van nationale trekpleisters, zo meldt de Gelderlander. Op nummer 6 staat de Liberation Route en op nummer 8 staan de Romeinse en Middeleeuwse feesten in Nijmegen. Voor Nijmegen en de marketing in het gebied is dit een groot compliment.

De Liberation Route, die op de zesde plaats staat in de lijst, is een route tussen Nijmegen en Arnhem die de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog liepen tijdens de bevrijding van Europa. Aan de Liberation Route tussen Nijmegen en Arnhem gebeurden in de oorlog verschrikkelijke dingen. Zo vond in februari 1944 het Amerikaanse vergissingsbombardement plaats boven Nijmegen, waarbij velen het leven lieten. De Amerikanen zagen Nijmegen toen aan voor de Duitse stad Kleef. Ook vond op de route de strijd om de bruggen plaats. De Duitsers werkten hier echter niet aan mee, en de geallieerde opmars werd bij Nijmegen gestuit. Op de site www.Liberationroute.nl  is over alle gebeurtenissen rondom Nijmegen en Arnhem in de Tweede Wereldoorlog meer te lezen.

De Romeinse en Middeleeuwse feesten in Nijmegen worden jaarlijks door duizenden mensen bezocht. Tijdens de festiviteiten kunnen mensen kennis maken met de rijke geschiedenis van Nijmegen onder leiding van de Romeinen, en in de Middeleeuwen.

Het originele verhaal van de toeristische attracties is te vinden op www.DeGelderlander.nl 

4 thoughts on “Nijmegen scoort goed op toeristische attracties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.