Eind november 2013 werd de nieuwe stadsbrug, De Oversteek, officieel geopend. De Gemeente Nijmegen heeft topfotograaf Thea van den Heuvel opdracht gegeven om het bouwproces van deze brug vanaf het begin tot de opening vast te leggen. Dit heeft geresulteerd in het fotoboek De Oversteek. Een deel van de foto’s uit dit boek zijn vergroot en waren tot 27 mei j.l. tentoongesteld in de Stratemakerstoren. Nu is een selectie daarvan te zien bij Boekhandel Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. De foto’s laten zien wat een enorm en indrukwekkend project, gestart in 2009, het is geweest. Vanaf de eerste voorbereidende werkzaamheden, via het invaren, tot het moment dat de nieuwe oeververbinding gebruiksklaar was, is de bouw vastgelegd.

De tentoonstelling bij Dekker v.d. Vegt duurt tot maandag 30 juni.

Voor het fotoboek De Oversteek, Een nieuwe Waalbrug voor Nijmegen zijn de mooiste foto’s geselecteerd. Samen brengen zij de architectonische schoonheid, het technisch vernuft en de poëzie van de arbeid in beeld. De inleidende tekst is geschreven door Clemens Verhoeven en vertelt in heldere lijnen het verhaal van de bouw van De Oversteek. De prijs van het boek is € 29,50

 

Thea van den Heuvel is een van de bekendste architectuurfotografen in Nederland. Ze is medeoprichter van DAPh, Dutch Architectural Photographers, een samenwerkingsverband van Nederlandse architectuurfotografen. Zij werkt in opdracht voor Rijksgebouwendienst, architectenbureaus, Rijkswaterstaat en diverse andere organisaties en bedrijven.
Meer informatie over Thea van den Heuvel vindt u op: www.th-fotografie.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.