D66-raadslid Grete Visser wil dat het college uitzoekt of snorscooters in Nijmegen van het fietspad naar de weg kunnen worden verplaatst: ‘In Amsterdam gaan ze daarmee halverwege volgend jaar beginnen. Snorscooters worden verplicht een helm te dragen en op de rijbaan te rijden. Ik wil vragen of het college van B&W in Nijmegen onderzoekt of dat ook hier mogelijk is. Naar de rijbaan met een helmplicht zorgt ervoor dat de fietspaden weer het domein van de fietser worden en dat de snorscooter op de gewone weg beter beschermd is.’

Veiligheid
‘Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid onderzocht in opdracht van de Gemeente Amsterdam het gevolg van de verplaatsing van snorscooters en de verplichting een helm te dragen. Zij concluderen dat het er inderdaad veiliger op wordt, zowel voor de bestuurders van de snorscooters als voor de fietsers’, aldus het D66-raadslid. ‘Veiligheid voor zowel fietsers, snorscooters als automobilisten staat voor ons voorop. Daarom wil ik van het college weten of de Nijmeegse infrastructuur ook geschikt is voor deze maatregel.’
Fijner fietsen in Nijmegen
Naast veiligheid ziet Visser meer voordelen van de verplaatsing: ‘De snelfietsroutes die de afgelopen jaren in en rondom Nijmegen zijn aangelegd zijn fantastisch, maar de fietser moet steeds op zijn hoede zijn voor de voorbijrazende en tegemoetkomende snorscooters. Nijmegen maakt grote stappen als fietsstad en deze maatregel kan het fietsplezier van de Nijmegenaar alleen maar vergroten’, aldus het Visser. ‘De  snorscooter zorgt voor veel ongelukken en gevoelens van onveiligheid bij fietsers. Ik ben daarom benieuwd hoe het college hierover denkt en of ze de Amsterdamse situatie nader willen onderzoeken.’

2 thoughts on “D66: Ook in Nijmegen de snorscooter van het fietspad”
  1. misschien moeten de fietsers dan is met het fietsen en het verkeer bezig zijn ipv telefoon of muziek als je op de snorscooter de weg op moet heb je weer van die automobilisten die of ons over het hoofd zien of zich ergeren omdat we te langzaam zijn

  2. Je kiest niet voor niets een snorscooter, omdat je geen helm wilt dragen. Zorg er maar voor dat er meer een groene golf komt in Nijmegen. Weet u hoe irritant het is om door Nijmegen te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.