De komende twee weken brengen ondernemers in Nijmegen mobiel parkeren onder de aandacht. Op 13 juni start ‘Makkelijk. Mobiel parkeren.’, een campagne van de binnenstadsondernemers. Wie mobiel parkeert in de actieperiode, maakt via Facebook en Twitter kans op gratis mobiele parkeeruren, met als hoofdprijs gratis parkeren in Nijmegen in het hele najaar van 2014!

 

Wat is mobiel parkeren?
Met mobiel parkeren betaal je parkeergeld met de mobiele telefoon (aan- en afmelden via sms, bellen of een App). Het is een betaalwijze van parkeergeld die al een tijd mogelijk is bij een aantal providers in Nijmegen, maar nog niet bij iedereen bekend is. Het is handig voor de parkeerder: niet meer naar de parkeerautomaat, geen haast vanwege een aflopende meter, geen risico op een boete en nooit teveel betalen. Ook voor ondernemers is het gunstig. Hun klanten kunnen hierdoor spontaan wat langer blijven, omdat het parkeergeld niet vanzelf afloopt. Zij kunnen rustig nog een broek passen of een extra kopje koffie drinken.

 

Kick-off 13 juni 13.30 uur
Wethouder Binnenstad Ben van Hees trapt samen met Maarten Mulder, binnenstadmanager van Huis voor de Binnenstad, de campagne af in de Van Welderenstraat, bij Pro Art op nummer 47. Een aantal ondernemers in deze straat betaalt in de actieperiode een uur parkeren voor hun klanten.

 

Actieperiode
In twee periodes van twee weken, vanaf 13 juni en vanaf 18 augustus, brengen Huis voor de Binnenstad en gemeente Nijmegen samen met de binnenstadondernemers de voordelen van mobiel parkeren onder de aandacht van de centrumbezoekers. Providers van mobiel parkeren brengen het mobiel parkeren op straat onder de aandacht. Dit gebeurt voornamelijk op de donderdagen en de zaterdagen. Er wordt dan uitleg gegeven over het gebruik van mobiel parkeren, en er zijn dan leuke acties, zoals gratis abonnementen en parkeertegoeden.

 

Een aantal ondernemers hebben met mobiel parkeren de kans aangegrepen om (een deel van het) parkeergeld te betalen voor hun klanten. Mobiel parkeren geeft namelijk de mogelijkheid het kenteken van de klant in te voeren en zo (een deel van) het parkeergeld te vergoeden. Naaimachinehandel Theunissen in de Hertogstraat, waar klanten voor de deur kunnen parkeren, was een van de eersten die dit zijn klanten aanbood. Onder andere in de Van Welderenstraat volgen steeds meer ondernemers dit voorbeeld. Aan groene actiestickers is te zien welke ondernemers deelnemen en onder welke voorwaarden de klant hiervan gebruik kan maken. Huis voor de Binnenstad hoopt nog meer winkeliers voor deze actie te interesseren.

 

Win dit najaar gratis parkeren in Nijmegen
Wie op zijn Facebookpagina en/of Twitteraccount laat zien dat hij in de actieperiode in Nijmegen parkeergeld betaalt met de mobiele telefoon, maakt kans op leuke prijzen. Dat kan door een tweet te sturen met je foto naar @centrumnijmegen en de vermelding  #mobielparkeren. Of je foto te posten op de Facebookpagina van CentrumNijmegen en te vermelden #mobielparkeren.

Wekelijks kunnen facebookers en twitteraars een prijs van 50 euro aan gratis parkeertijd winnen (20 parkeeruren in Nijmegen). De hoofdprijs, aan het eind van de actieperiodes, is gratis mobiel parkeren in de maanden september 2014 tot en met december 2014 (tot een maximum van 100 parkeeruren per maand). Kijk voor meer informatie over mobiel parkeren, de keuze voor een provider en de actievoorwaarden op www.centrumnijmegen.nl/mobielparkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.